Belföld

Megtalálták Fenyő János gyilkosát?

Az RTL Híradó információi szerint a gyilkosság közelében elhagyott sapkában talált hajszál DNS-e megegyezik Jozef Rohac DNS-ével.

Elképzelhető, hogy megtalálták Fenyő János gyilkosát – adta hírül a szerda esti RTL Híradó. Az RTL Híradó információi szerint a gyilkosság közelében elhagyott sapkában talált hajszál DNS-e megegyezik Jozef Rohac DNS-ével. Rohac jelenleg Szlovákiában, egy nyitrai börtönben van, várhatóan napokon belül Magyarországra hozzák. A rendőrök egyébként szinte biztosak abban, hogy annak idején bérgyilkosság történt. Most azt remélik, az is kiderülhet, ki volt a felbújtó.

1998 februárjában Fenyő János gyilkosa egy gépfegyverrel szétlőtte a vállalkozó autóját. A támadás akkor történt, amikor a médiavállalkozó megállt a piros lámpánál. A szemtanúk csak egy terepjárót és egy elszaladó férfit láttak. A gyilkos menekülés közben egy közeli kapualjban hagyta kabátját, sapkáját és fegyverét. A sapkában a nyomozók egy hajszálat találtak.

A hajszál az RTL szerint Jozef Rohácsé. A szlovák állampolgárságú férfit már az Aranykéz utcai robbantás után is kereste a rendőrség. De akkor a Fenyő-gyilkosság kapcsán még nem merült felé a neve. Rohácsot közben meggyanúsították azzal is, hogy Budapesten meg akart gyilkolni egy vállalkozót, de végül csak a gyilkossági kísérlettel gyanúsították meg, ráadásul emiatt sem ítélték el, mert nem volt elég bizonyíték ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik