Belföld

Az emberek kiszolgáltatottságát szüntetné meg Deutsch

A Fidesz születésnapján mondta mindezt a párt EP-képviselője.

A szabadság és a jólét csak akkor ér valamit, ha megszűnik az emberek kiszolgáltatottsága – mondta Deutsch Tamás a Fidesz megalapításának 23. évfordulóján szerdán a budapesti Bibó István Szakkollégiumban.

A fideszes európai parlamenti képviselő, a párt egyik alapítója az ünnepségen úgy fogalmazott: “közös cselekvésünk lényege az lehet, hogy azért próbáljunk tenni, amiért mindig is tettünk a magunk mögött hagyott 23 esztendőben, hogy minél inkább meg tudjuk szabadítani az embereket a kiszolgáltatottságaiktól”. Ugyanis – mint folytatta – ma is nagyon sok ember nagyon sokféle módon kiszolgáltatott például az állammal, a környezettel szemben, vagy munkavállalóként, fogyasztóként.

Deutsch Tamás kifejtette azt is: “a jelenlévő újságírókon keresztül szeretnék a magyarországi emberi jogok maradéktalan érvényesülése felett őrködő nyugat-európai és tengerentúli újságíróknak üzenni: igen, továbbra is bátran fotóztatom magamat Bayer Zsolt barátommal. Semmi szégyellnivalót nem találok ebben sem most, sem korábban. Jövőről egyelőre még ne beszéljünk”.

A politikus külön köszöntötte távollétében – utalva arra, hogy a házelnök az albán fővárosban tartózkodik – “tiranai emberünket”, Kövér Lászlót, a Fidesz egyes számú tagkönyvének tulajdonosát, majd ezt követően felvágta a Fidesz születésnapi tortáját.

A szerdai rendezvényen az alapítók közül jelen volt mások mellett Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök, Németh Zsolt és Bayer Zsolt. A vendégek között volt továbbá Stumpf István alkotmánybíró és Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik