Belföld

9,2 millió forintot küld a Magyar Vöröskereszt Japánba

Az adományokat levélben köszönték meg azok a magyarul tanuló japán diákok, akik az őszi vörösiszap-katasztrófa után gyűjtést rendeztek a károsultaknak.

A japán katasztrófa után elsőként a Magyar Vöröskereszt indított gyűjtést idehaza, hogy gyors és hatékony segítséget nyújthasson a földrengés és szökőár károsultjainak. Március 30-ig összesen 9 millió 202 ezer forint érkezett be a szervezet számlájára, amit átutal a Japán Vöröskeresztnek.

A szervezet várja a további segítséget. Belföldi átutalás esetén a K&H Bank 10405004-00026548-00000009 számlaszámra várják a pénzt. Nemzetközi átutalás, vagyis Magyarországon kívülről érkező adomány esetén az IBAN: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009 számlaszámot kell használni, a SWIFT kód pedig OKHBHUHB. A közlemény rovatba mindkét esetben mindenképpen fel kell tüntetni, hogy JAPÁN.

Az ELTE japán szakos magyar hallgatói perselyeket kértek a Magyar Vöröskereszttől, hogy így kezdeményezzenek gyűjtést a Japánban bajbajutottak számára. Az összegyűlt adományt a Magyar Vöröskereszt szintén japán testvérszervezetének továbbítja. Közben szerdán levélben köszönték meg a magyarok segítségét azok a magyar szakon tanuló japán diákok is, akik ősszel a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak több mint 700 ezer forintot gyűjtöttek. Egyikük, a most már Oszakában élő Yamanoi Akane magyarul azt írta: “Amikor a nagy földrengés történt, sok magyar barátom írt nekem, hogy jól vagyok-e. Sőt azon lepődtem meg, hogy nem csak az ismerőseim kérdezgettek, hanem az ismertelen emberek is írtak nekem. Ők ismertek minket a hír miatt, amiben a pénzt gyűjtöttünk a vörösiszap-katasztrófára. Akkor éreztem, hogy biztos itt van a barátság Magyarország és Japán között (…) A mostani, a Magyar Vöröskereszt akciója is nagyon megható nekünk. Reméljük, sokan segítenek ennek akciónak, és eztán is folytatódik a mi Japán és Magyarország közötti barátságunk” .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik