Belföld

Nem lesznek minisztercserék

A miniszterelnök szóvivője azt mondta, nem változik semmi az EU-elnökség után.

Nem lesz kormányátalakítás – jelentette ki a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió reggeli műsorában. Szijjártó Péter arra reagált, hogy a Népszava szerint több miniszter távozhat a kormányból az EU-elnökség után.

“A miniszterelnöknek semmilyen szándéka nincsen arra, hogy átalakítsa a kormányt, akár szerkezetileg, akár személyileg” – mondta Szijjártó Péter, aki szerint az átalakításra nincsen semmilyen indok. “Ha valaki arra pályázik, hogy rövid időn belül kormánytag legyen, ki kell ábrándítanom” – fogalmazott a miniszterelnök szóvivője.

Előzőleg a mai Népszava azt írta: a következő fél évben minden második jelenlegi miniszter távozhat, és a személycserékkel együtt átszervezik a kormányzati struktúrát. Az újság úgy tudja: biztosra vehető Martonyi János külügyminiszter távozása. Utódja Németh Zsolt államtitkár lehet.

Matolcsy György távozása az általa vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium feldarabolását is jelentheti. A Népszava szerint ismét lenne önálló Pénzügyminisztérium, amit Varga Mihály, Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányítana.

Az idén 72 éves Réthelyi Miklós nyugdíjba vonulásával átalakulhat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az egészségügyi minisztérium visszakaphatja önállóságát. Ennek vezetésére több jelentkező is van, köztük Tulassay Tivadar, a Professzorok Batthyány Körének tagja.

A negyedik távozó Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter lehet, posztjára Fodor István, az Ericsson Magyarország egykori alapítója és a céget 17 évig vezető elnöke kerülhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik