Belföld

Könnyebb lesz önvédelmi fegyverhez jutni

Szíjártó Péter kormányszóvivő szerint a legfontosabb az emberek biztonsága, ezért még év végéig felülvizsgálják a fegyvertartási szabályokat.

Megkönnyíthetik az önvédelmi fegyverhez jutást, miután elfogadták az új alkotmányt. Ennek lehetőségéről a miniszterelnök beszélt tegnap este az M1-en, szóvivője pedig kedden megerősítette a hírt az RTL Híradónak. Szíjártó Péter szerint a legfontosabb az emberek biztonsága, ezért még év végéig felülvizsgálják a fegyvertartási szabályokat.

Magyarországon jelenleg bárki vehet és engedélyeztethet gázpisztolyt. Az igazi kérdés azonban az éles kézi lőfegyver, azaz az emberölésre is alkalmas pisztoly engedélyezése. Az RTL Híradó által megszólaltatott szakember szerint erre van példa közeli országokban is. Vass Gábor, a Kaliber Magazin főszerkesztője a cseh típusú szabályozást tudná elképzelni. “Ott minden emberélet kioltására alkalmas lőfegyver engedélyköteles, azonban ezt az engedélyt meg lehet kapni, ha az ember becsületes állampolgár” – mondta.

Orbán Viktor miniszterelnök a köztévében úgy fogalmazott: a fegyverviselés ügyében a törvény mértéktartóbb lenne, mint Amerikában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik