Belföld

Előzetesben a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezte április 28-áig a Pest Megyei Bíróság a múlt szerdai fóti kettős gyilkosság valószínű elkövetőjét, P. Tibor Ferencet - közölte a bíróság szóvivője.

Kende Katalin elmondta: a bíróság úgy ítélte meg, a kényszerintézkedésre a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye miatt van szükség, annak ellenére, hogy a férfi önként jelentkezett a rendőrségen. P. Tibor Ferencnek az előzetes letartóztatás időtartama alatt – elmeállapotának megfigyelése céljából – az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben kell tartózkodnia a bírósági határozat értelmében – tette hozzá a szóvivő.

A férfit – aki pénteken ügyvédje társaságában önként ment be a megyei rendőr-főkapitányság fővárosi, Teve utcai székházába, hogy feladja magát – több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda este tudatta az MTI-vel, hogy kettős gyilkosság történt Fóton, s nagy erőkkel keresik a vélt elkövetőt: P. Tibor Ferenc 34 éves budapesti lakost, akiről csütörtökön több fotót és részletes személyleírást is közzétett honlapján a rendőrség. A feltételezett elkövetőt forró nyomon üldözték, elfogatóparancsot adtak ki ellene, miközben a megadott telefonszámokon lakossági bejelentéseket is vártak.

P. Tibor Ferenc szerda délután levélben hozta a rendőrség tudomására, hogy egy csecsemőt hagyott egy fóti családi házban, de arról, hogyan juttatta el a levelet a rendőrségre és abban mit írt még, a szóvivő nem mondott részleteket.
A nyomozók azonnal a helyszínre mentek, s meg is találták a majdnem kiszáradt csecsemőt, akit egy fővárosi kórházba szállítottak.

A fóti házban két holttestet is felfedeztek: a férfi 39 éves volt élettársa és a nő 76 éves édesanyja súlyos bántalmazás következtében vesztette életét. Mint később kiderült, a feltételezett elkövető és a 39 éves nő együttéléséből született a gyilkosság helyszínén épségben hagyott kislány.
Egyes sajtóértesülések szerint P. Tibor Ferenc régebben az idegenlégióban szolgált, ám ezt az információt a rendőrségi szóvivő nem erősítette meg, mint ahogy azt sem, hogy a brutális tett kiváltó oka szerelemféltés lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik