Belföld

Vona Gábor: Gyöngyöspata ügye mintaértékű

Az ellenzéki párt többletjogokat adna a tulajdonosnak a magántulajdon védelme érdekében.

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint minden más hasonló problémákkal küzdő település tekintetében mintaértékű lesz az, hogy a politika miként kezeli a gyöngyöspatai helyzetet. Az ellenzéki párt többletjogokat adna a tulajdonosnak a magántulajdon védelme érdekében.

Napirend előtt beszél majd a parlamentben Gyöngyöspatáról Vona Gábor, mert arra akarja felhívni a figyelmet, hogy ami a Heves megyei faluban zajlik, az több száz település problémája, és mintaértékű lesz az, ahogyan a politika kezeli a helyzetet – ezt a Jobbik elnöke közölte az MTI-vel csütörtökön a helybeliekkel való találkozás után.

Az ellenzéki politikus azt mondta: ahogy a kormánypártok, az ellenzék, a civil szervezetek és a lakosság kezeli ezt a helyzetet, mintaértékű lesz akár pozitív, akár negatív irányban, “innen vagy jó, vagy rossz irányban lehet továbbhaladni”.

“Én abban vagyok érdekelt, minden sajtóhíreszteléssel ellentétben, hogy olyan megoldás szülessen, amely a cigány és magyar emberek békés egymás mellett élését teszi lehetővé” – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik