Belföld

Több száz családot támogat a Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítvány

Ennek a civil szervezetnek gyűjtöttek a Való Világ szereplői is.

A csengeri kistérség 11 településén összesen 660, halmozottan hátrányos helyzetű család étkeztetésébe segít be a Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítvány; a kezdeményezésről csütörtökön tartottak tájékoztatót a programban érintett családoknak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben.

A magyar-román határ mellett fekvő kisváros művelődési központjában Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az ország 47 hátrányos kistérségében induló, önfenntartó program révén vetőmagot és kisállatokat kapnak a rászoruló családok. A háztáji gazdaságokban termelt növényeket, vagy a felnevelt állatokat saját fogyasztásra, vagy akár értékesítésre használhatják a kedvezményezettek.

A családok átlagosan 200-250 négyzetméteren vethetik el a vetőmagot, az állatokat pedig június közepén kapják meg. Az önkormányzat a földek megműveléséhez eszközöket biztosít a családoknak, emellett a szükséges növényvédelmi szereket egyaránt beszerzik számukra.

A juttatás kötelezettségeket is ró a családokra, mivel a földeket művelni, a vetőmagokat elvetés után gondozni és ápolni kell. Akinek a portája és kertje rendben van, azok kaphatják meg a tetszőlegesen kiválasztott baromfit, kecskét, illetve sertést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik