Belföld

Romagyilkosságok: még a forgalmat is korlátozzák

A tervek szerint 165 tanút és 30 szakértőt hallgatnak meg a megyei bíróságon pénteken kezdődő perben.

Forgalmirend-változtatásokat léptet életbe a rendőrség a romák elleni támadások ügyében a Pest Megyei Bíróságon pénteken kezdődő büntetőtárgyalás miatt a Thököly úton lévő épület környékén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletesének közlése szerint pénteken, illetve a bíróság által kitűzött további 33 tárgyalási napon 6 és 18 óra között megállási tilalmat és forgalomkorlátozásokat vezetnek be a bíróság mögötti szervizúton a Hungária körút és a Francia út között.

A BRFK arra kéri a járművezetőket és -üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal vádolt négy, előzetes letartóztatásban lévő férfi büntetőpere a vádirat ismertetésével kezdődik a Pest Megyei Bíróságon. K. Árpádot, K. Istvánt, P. Zsoltot és Cs. Istvánt – a többi között – előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve és 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség.

A tervek szerint 165 tanút és 30 szakértőt hallgatnak meg a megyei bíróság legnagyobb, száz főt befogadó termében, amelybe csak előzetes regisztráció és tűzszerészi átvizsgálás után lehet majd belépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik