Belföld

Az áthaladó forgalom miatt zárták le az utat Bagodon

Félpályás útlezárást tartottak csütörtök délután a Zala megyei Bagodon a 76-os főúton tapasztalható gyorshajtások, a nagy forgalom és a rossz útviszonyok miatt.

Kondor János, a mintegy tucatnyi ember részvételével megtartott, egyórás demonstráció szervezője az MTI-vel a helyszínen azt közölte: a településen naponta átlagosan 600-800 gépkocsi hajt át, ezek egynegyede kamion. A járműszerelvények gyakran 80-100 kilométeres óránkénti sebességgel száguldanak át a községen.

A Kisfaludy utcában a burkolat hibája miatt esőzéskor és télvíz idején az úton tócsákban áll a víz, amelyet a kamionok felcsapnak a járdára, így az északi oldalon szinte lehetetlenné válik a gyalogos közlekedés. A sós, latyakos víz szétmarja a vaskerítést, tönkreteszi az örökzöld cserjéket.

Kondor János elmondta: a figyelemfelkeltő demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy 30 kilométeres sebességkorlátozást vezessenek be. A demonstrálók szerint a település határában sebességmérőt kellene elhelyezni és éjszaka is mérni kellene a sebességet, de a végleges megoldást az elkerülő út megépítése jelentené.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik