Belföld

Bán Tamás a BVK új vezetője

Bán Tamás személyében új vezérigazgatója van a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) Zrt.-nek. A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen választotta meg a 2010 októberében megalakított fővárosi cég új vezetőjét.

Bán Tamás korábban a Kész Holding Zrt. igazgatósági tagja, a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának tagja, a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatósági tagja és a Magyar Villamos Művek Rt. általános vezérigazgató-helyettese volt.

A cég korábbi vezérigazgatója, László György március 4-én mondott le megbízatásáról március 31-ei hatállyal; döntését “magánokkal” indokolta. László György távozásakor Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester azt mondta, hogy a személyi változás nem érinti az új városüzemeltetési modell működtetését.

A Fővárosi Közgyűlés tavaly október végén hozta létre a BVK Zrt.-t annak érdekében, hogy magasabb szintre emeljék “a városüzemeltetés legfontosabb vállalatainak” szakmai irányítását és javítsák a cégek működésének hatékonyságát. A BVK és az abba bevont cégek vállalatcsoportként működnek, amelyben a BVK-é az irányító szerep. A BVK feladata a tagvállalatok ellenőrzése, irányítása, a vállalatcsoport működésének optimálissá tétele, a tagvállalatok működési hatékonyságának növelése és a csoport nagyságából adódó piaci előnyök érvényesítése.

A vállalatcsoport tagja lett a BVK mellett a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt., a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt., a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft., valamint a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. Emellett a BVK látja el a tulajdonosi képviseletet az olyan vegyes tulajdonú cégekben, mint a Fővárosi Gázművek Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt., a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Budapest Dísz- és Közvilágítási Kft., a Budapesti Szennyvíztisztítási Kft., a Nagybani Piac Zrt., és az Enviroduna Kft.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik