Belföld

Verókékra vallott az apparátus

Az Andrássy út 47. szám eladását a vevő készíthette elő, nem az eladó önkormányzat.

A tulajdonosi főosztály, a lakásosztály és a jogi osztály vezetője is a terézvárosi MSZP-s és SZDSZ-es képviselőkre vallott – derül ki a Magyar Hírlap birtokába jutott nyomozati anyagokból. A lap szerint Verók István volt szocialista polgármester több párttársa is arra hivatkozott, hogy nem értett az ingatlanokhoz, megbízott a szakapparátusban, a helyi rendeleteket nem ismerte.

Ez a tanúvallomások alapján nem állja meg a helyét. Deák Erzsébet akkori jegyző vallomása szerint a döntéshozók a jogszabályokat “bármikor megnézhették volna”. Még ennél is terhelőbb a lakásosztály vezetőjének vallomása, aki az Andrássy út 47. eladása előtt azért nem szignálta a szerződést, mert nem garantálták a házban élők elővásárlási jogát.

A tulajdonosi főosztály vezetője szerint nem számított, hogy “a vételi ajánlat megfelel-e az értékbecslésnek, illetve az eladásra vonatkozó önkormányzati rendeletnek”. A jogi osztály vezetője sem volt hajlandó szignójával ellátni a 2004 júniusában készült előterjesztést, amikor Fürst György MSZP-s alpolgármester előállt a 150 millió forintos, nevetséges vételárral – írja a lap.

Az Andrássy út 47. eladására a szerződést nem az eladó önkormányzat, hanem a vevő ügyvédje készítette, a jogi osztály csak véleményezte.Verók István volt VI. kerületi szocialista polgármestert és további tizenkét MSZP-s és SZDSZ-es önkormányzati képviselőt hűtlen kezeléssel vádolnak az Andrássy út 47. alatti palota – egyébként 2004-ben történt – ár alatti, versenyeztetés nélküli eladása miatt.

AJÁNLOTT LINK:

A terézvárosi apparátus visszavágott (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik