Belföld

Honatya “kisanyázott” a Tisztelt Házban

A Fidesz frakcióvezetője azt ígérte, megfegyelmezi a beszólogató Tasó Lászlót.

“Mit pofázol bele, kisanyám”. Ezt vagy valami hasonlót mondott Tasó László (Fidesz) tegnap a parlamenti ülésteremben Szabó Tímeának (LMP) – írja a Hírszerző. A kormánypárti honatya így reagált arra, hogy a képviselőnő csendre kérte, amikor Jávor Benedek a Fidesz-frakcióvezető elhíresült hangfelvételéről beszélt.

Az LMP képviselői eltérően emlékeznek rá, mit is mondott szó szerint Tasó (Ertsey Katalin “Fogd be a pofádat, kisanyám!”-at hallott, Vágó Gábor pedig azt, hogy “Mit pofázol bele, kisanyám?”), de a “kisanyám” biztosan benne volt, erre fordult hátra Schiffer András is felháborodva. Tasó László állítólag úgy értette, hogy Szabó Tímea “lebunkózta”, de ezt több tanú is cáfolta.

Ertsey Katalin ezután Lázár Jánosnak azt mondta, hogy tűrhetetlen ez a viselkedés a frakciója egyes tagjai részéről. A frakcióvezető elismerte, hogy ez létező probléma, megígérte, hogy megpróbálja elejét venni a további hasonló megnyilvánulásoknak. Az LMP-frakció tagjai egymás között csak “fideszes B-közép”-nek hívják a mellettük ülő kormánypárti képviselőket.

Közülük rendre Tasó viszi a prímet a beszólásokban. “Hihetetlen a viselkedésük időnként, mintha nem is a parlamentben lennénk, annyira bunkó módon tudnak beszólogatni mindenkinek. Érezni a ‘kétharmados svungot’ minden megnyilvánulásukban, hogy ők itt most bármit megtehetnek” – mondta a Hírszerzőnek egy frakciótag.

Tasó László délután a Hírszerző megkeresésére nem tagadta a beszólást. Mint mondta: Arnóth Sándor képviselőtársa halála fölött érzett gyásza miatt volt indulatos állapotban, mert szerinte a napirend előtti vitában a korábban felszólalt jobbikos képviselők „nem vették figyelembe a tragikus esetet”, és nem az alkalomhoz megfelelő hangnemet használtak.

Az LMP-sek szerint a jobbikosok sem mennek a szomszédba hasonló megnyilvánulásokért, különösen Pörzse Sándor tudja magát nehezen türtőztetni, ha más felszólalását kell hallgatnia. Hímsovinizmusban azonban időnként nagykoalíció van: érkezett már női méltóságot sértő beszólás a szocialistáktól is.

Ertsey Katalin ezzel kapcsolatban azt mondta a Hírszerzőnek, hogy “egy 91 százalékos férfitöbbséggel rendelkező közösségben sajnos óhatatlanul is kialakul egyfajta agresszív légkör, amiben néhányan megengedhetőnek érzik a hasonlóakat” .

AJÁNLOTT LINK:

“Mit pofázol bele, kisanyám” – nagykoalíciós bunkóság is előfordul a parlamentben (Hírszerző)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik