Belföld

Hajléktalankatasztrófától tart az LMP

Akár több mint ezer ember is az utcára kerülhet az ellenzéki párt szerint.

A Lehet Más a Politika azt kéri a főváros vezetésétől, ne bontsa fel a szerződéseket a budapesti hajléktalanellátásban szerepet vállaló civil szervezetekkel. Az ellenzéki párt arra figyelmeztetetett, hogy ez a két évtizede jól működő civil ellátórendszer működését alapjaiban rendíthetné meg.

A városvezetés előterjesztése szerint a közgyűlés holnap dönt a megállapodások felmondásáról, 8 hónapos felmondási idővel. A főváros az előterjesztést az önkormányzat pénzügyi helyzetével, a “válságköltségvetéssel” indokolja, de ez az LMP szerint kevés.

Az ellenzéki párt egyeztetést javasolt az érintett szervezetekkel a hajléktalanellátás új rendszeréről, és társadalmi megbékélési programot szorgalmaz, amit nem a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetője felügyelne, mert a hajléktalankérdést nem rendészeti eszközökkel kell megoldani.

Vágó Gábor, a parlament lakhatási bizottságának alelnöke azt hangoztatta, hogy a nincsteleneket nem lehet magukra hagyni. Mint fogalmazott, az LMP óva inti Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármestert attól, hogy “a lázári útra” lépjen, amely szerint “akinek nincs semmije, az annyit is ér”. (Lázár János hangsúlyozta: a szóban forgó 2008-as hódmezővásárhelyi ülésen nem a szegény emberekről, hanem a “megélhetési politikusokról” beszélt.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik