Belföld

Nyílt levél Orbán Viktornak a megszorítások ellen

Az MSZOSZ alapvetően elhibázottnak tartja a kormány politikáját.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elutasítja a munkavállalókat, nyugdíjasokat érintő megszorításokat. A szakszervezeti szövetség miniszterelnökhöz írt nyílt levele rögzíti: nem fogadják el, hogy a kormány a bérből és fizetésből élőkkel fizettesse meg a gazdagok életszínvonalának további növelését.

Az új, igazságtalan adórendszer által okozott hiányt nem lehet a munkát keresőkkel, a rokkantnyugdíjasokkal, betegekkel vagy akár a vasutasokkal kifizettetni. A munkavállalói szövetség hangsúlyozza, hogy a szakszervezetek készek minden olyan javaslatról tárgyalni, amelynek révén kevesebb adóforintból minőségi szolgáltatásokat kapnak a munka világa szereplői.

“Olyan javaslatokat várunk a kormánytól, amely munkalehetőséget ad és nem elvesz. Amelyik enged dolgozni, nem pedig hátráltat abban. A munkavállalók jogait erősítő módosításokat követelünk, és nem olyanokat, amelyek a munkáltatókat a dolgozók kizsákmányolására biztatja” – írja az MSZOSZ.

A munkavállalói érdekképviselet szerint csak azok a reformok lehetnek sikeresek, amelyeket támogatnak az állampolgárok és a gazdaság szereplői, és visszaadják a dolgozni akarók hitét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik