Belföld

Schmitt Pál helyesírási hibái

Egy mondaton belül két súlyos helyesírási hibát is vétett Schmitt Pál, amikor üdvözlő sorokat írt egy hegyeshalmi étteremnek - írta a hírszerző.hu.

Népszerű hely lehet a hegyeshalmi Paprika Csárda, valódi notabilitások is felkeresik rendszeresen, akiknek egy amolyan “hírességek falát” is kialakítottak a tulajdonosok. A köztársasági elnök is tollat ragadott, hogy üdvözlő sorokat hagyjon az étterem személyzetének. A csárda falán azóta is ott olvasható: “Első álamfői látogatásom első álomásán. Köszönettel: Schmitt Pál, 2010. szept. 7.” – idézte a hírszerző.hu

Az államfő elnöki programja egyik leghangsúlyosabb elemeként emlegeti a magyar nyelv védelmét és művelését, nyelvi állapotaink romlása miatt rendszeresen felemeli a szavát. Ennek ellenére Schmitt Pál elnöki működését eddig végigkísérték a nyelvi hibák miatti kínos magyarázkodások.

Novemberben az államfő a készülő Alkotmányhoz küldte el javaslatait – az iromány hemzsegett a nyelvhelyességi és helyesírási hibáktól – idézi az internetes portál.

Alig három héttel később pedig hat konkrét javaslatot megfogalmazó írás jelent meg a KEH honlapján – ismét tele nyelvhelyességi hibákkal – olvasható a potrálon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik