Belföld

Külön osztály vizsgálja a korrupciós ügyeket

A most alakuló főügyészségi osztály foglakozik majd a kiemelt, nagy értékre elkövetett, nagy közfelháborodást kiváltó esetekkel.

Heteken belül megalakul a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) a korrupció elleni főügyészségi osztály – értesült a Magyar Nemzet. A lap szombati számában azt írták, hogy az új, most alakuló osztály foglakozik a jövőben az úgynevezett kiemelt, nagy értékre elkövetett, illetve nagy közfelháborodást kiváltó korrupciós ügyekkel.

A lap úgy tudja, hogy a heteken belül felálló szervezeti egység vezetésével Polt Péter legfőbb ügyész Fazekas Gézát, a KNYF szóvivői feladataiért is felelős ügyészét bízza meg, az ő feladata lesz a feladat megszervezésén túl a megfelelő állomány kiválasztása is.

A lap emlékeztet arra, hogy Polt Péter már decemberi hivatalba lépésekor utalt arra: kiemelt feladatának tekinti a korrupció elleni hatékonyabb fellépést, és ehhez egy ilyen ügyekkel foglalkozó osztály létrehozását tervezi. A költségvetés a korrupció elleni hatékonyabb fellépés érdekében egymilliárd forinttal több pénzt biztosított az ügyészségnek az idén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik