Belföld

Egymásnak estek a falu vezetői Kerekharaszton

Kölcsönösen tettlegességgel vádolja egymást a hevesi község polgármestere és képviselő-testületének több tagja.

Tóbi János független képviselő szombaton az MTI-nek azt mondta, hogy Szabó Ádám fideszes polgármester megütötte a képviselő-testület egyik nőtagját, illetve őt is inzultálta, továbbá egy harmadik képviselőt. A falu vezetője ezzel szemben azt állítja: az említett képviselőnő, továbbá a férje, illetve Tóbi is megütötte, a képviselőnő férje pedig le is köpte.

Tóbi János, aki a 2010-es önkormányzati választáson független jelöltként alulmaradt Szabó Ádámmal szemben, azzal indokolta a helyzet elmérgesedését, hogy a polgármester nem látja el feladatát; nem jár be a hivatalába, nem tartja meg a fogadóórákat, az utolsó pillanatban mondja le a részvételét a testületi üléseken, illetve a vagyonnyilatkozatát sem adta le időben.

Beszámolt arról is, hogy az egyik képviselő feljelentést tett a polgármester ellen, mivel állítása szerint Tóbi orrba vágta, majd a faluvezető szomszédja fojtogatta.

Szabó Ádám az MTI érdeklődésére mindezt hazugságnak minősítette. Szerinte mindez fordítva történt. Tóbi János egy alkalommal állon csapta, a képviselőnő egy másik esetben úgy pofon vágta, hogy leesett a szemüvege, a nő férje pedig szintén pofon vágta és leköpte. A férj ellen feljelentést tett a hatvani rendőrkapitányságon.

Hozzátette: olyan hangfelvételek vannak a birtokában, amelyek szerinte bizonyítják, hogy őt érte inzultus. Ezeket mellékelte a feljelentéshez.

Mindennek az az oka – mondta -, hogy miközben a megelőző négy évben függetlenként irányította a települést, most fideszes színekben nyerte el a tisztséget. Tóbi János pedig “nem tudja megemészteni” a vereségét.

Közlése szerint azért nem tudja ellátni napi teendőit, mert Tóbi nem hagyja dolgozni. Az is előfordult, hogy lecserélték a zárat az irodáján.

Ebben a helyzetben előrehozott választás jelenthetne megoldást a településen, ám az önfeloszlatás elől elzárkózik a képviselő-testület hat tagja, ő pedig nem hagyja cserben a választóit, nem mond le – mondta Szabó Ádám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik