Belföld

Az MSZP szerint hazudott a rendről a kormányfő

A szocialisták szerint működőképessége határára került a rendőrség.

Az MSZP szerint a Belügyminisztériumnál elrendelt 35 milliárd forintos zárolás miatt a rendőrség a működőképesség határára sodródott. Harangozó Tamás országgyűlési képviselő közölte, a kormány a rendőrség dologi kiadásaira szánt pénz több mint felét elvonta.

Szerinte a rendőrség vagy nem fizeti ki a számláit, “három hónap után lekapcsolják a villanyt, a telefonokat, és leállnak a rendőrautók”, vagy rendesen fizeti a számlákat, de fél év után elfogy a költségvetése, és a béreket nem tudja kifizetni.

“Ezek után nem csoda, hogy a rendőrség nem tudja garantálni a polgárok biztonságát; ez nem a rendőrség hibája, hanem azé a hazug miniszterelnöké, aki a rendteremtés ígéretével nyerte meg a tavalyi országgyűlési választást” – fogalmazott a szocialista politikus.

Harangozó Tamás emlékeztetett rá, hogy február közepén írásbeli kérdést tett fel Pintér Sándor belügyminiszternek arra vonatkozóan, mely kiadási előirányzatokat érinti a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék képzése miatt elrendelt zárolás, de a tárca nem adott érdemi választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik