Belföld

1,25 millióért tapsoltak Orbánnak

Fizetett statiszták álltak a miniszterelnök mellett március 15-én a Nemzeti Múzeumnál.

A „feladatkörre szakosodott” és megfelelő tapasztalattal bíró cég biztosította a tapsoló statisztákat Orbán Viktor köré, a miniszterelnök március 15-i, ünnepi beszéde alatt – tudta meg a Népszabadság.

A lap értesülései szerint a szervezők 1,25 millió forintot fizettek a statiszta-szervező cégnek az ötszáz szereplő biztosítására. A kérdés azután vált központi témává, hogy az origo.hu internetes hírportál által forgatott és bemutatott videóban a Nemzeti Múzeumnál megrendezett március 15-i ünnepségeken résztvevő fiatalok közül többen arról nyilatkoztak, hogy fejenként kétezer forintot ígértek nekik a megjelenésért, szerződés nélkül, feketén.

A márciusi eseménysorozatot – ahogyan már a tavaly október 23-i rendezvényeket is – a Hungarofest Kft. szervezte. Ez a non-profit kft. közel egymilliárd forintos keretből koordinálja idén az állami ünnepségeket.

A Népszabadságnak adott tájékoztatás szerint az idei ünnep nettó 56 millió forintos költségkerettel valósult meg, s ez harmada a tavalyinak. Ebből a statisztákra 1,25 millió forintot költöttek. A Hungarofest által megbízott cég ötszáz statisztát biztosított, azaz fejenként 2500 forintot kaptak a fiatalok.

AJÁNLOTT LINK:

Statiszták a Nemzetinél (Origo.hu)

1,25 millióba kerültek az Orbán-statiszták (Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik