Belföld

Töretlen a bizalom Gubcsi Lajosban

Hende Csaba elégedett a Zrínyi Média Kft. vezetőjének munkájával.

A honvédelmi miniszter bizalma töretlen Gubcsi Lajosban – tudatta a tárca, jelezve, hogy folytatják a tárca gazdálkodásának átláthatóvá tételét, az előző kormányok idején elkövetett súlyos visszaélések feltárását. A minisztérium tudatta, a Zrínyi Média Kft. által megjelentetett “1000-1100 évvel ezelőtt” című kiadvány a soros EU-elnökség időszakára, elsősorban protokoll célokra készült ajándék.

A kötet a korábbi 5-10 ezer forintos bekerülési költségű könyvekhez képest darabonként körülbelül 600 forintért jelent meg. Az előállítási költségek azért ilyen kedvezőek, mert Gubcsi Lajos szerkesztőként csak bruttó 75 ezer forint tiszteletdíjat kapott, ezen kívül már csak a nyomdaköltségért kellett fizetni.

A Zrínyi Média Kft. ügyvezetőjének kertjében található Attila-szobor felállítására – a sajtóhírekkel ellentétben -, egyetlen forint közpénzt sem fordítottak, Gubcsi Lajos vezetése óta pedig a cég működési költségei jelentősen csökkentek.

A korábbinál jelentősebb feladatellátás mellett Gubcsi Lajos számos olyan visszaélésre derített fényt, amely alapján Hende Csaba honvédelmi miniszter a cégnél korábban elkövetett 20 bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen – tudatta közleményben a minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik