Belföld

Füstölgő hátizsák: zsarolás miatt nyomoznak

Egy József körúti bankban tették le a gyanús csomagot, amelyet a tűzszerészek felrobbantottak.

Zsarolás miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztálya a József körúti gyanús csomag ügyében – tájékoztatta Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője péntek este az MTI-t, miután a tűzszerészek megsemmisítették a csomagot. A korábban lezárt útszakszon helyreállt a közlekedés.

A szóvivő részleteket egyelőre nem közölt a zsarolásról, és arról sem, hogy mi volt a bankfiókban hagyott csomagban.


szólj hozzá: Lezárás a Nagykörúton

Mint mondta, a késő délutáni órákban jelezték a rendőrségnek, hogy a bankfiókban gyanús csomagot találtak. Az állampolgárok biztonságát és a vagyonbiztonságot szem előtt tartva haladéktalanul intézkedtek, megkezdték az épület kiürítését, és lezárták a környéket. Értesítették a tűzszerészeket, ők megvizsgálták a csomagot, és a helyszíni megsemmisítés mellett döntöttek.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa azt látta, hogy egy tűzszerész lassan lépkedve, egy hosszú bot végére rögzítve hozta ki a gyanús csomagot fél nyolc körül a József körúti OTP bankfiókból, majd a közeli metróépítkezéshez vitte. Nyolc óra előtt néhány perccel egy nagy durranást lehetett hallani a Rákóczi téri metróépítkezés felől.

A Terrorelhárítási Központ jelentős erőkkel, több autóval érkezett a helyszínre, és ott volt Hajdu János, a szervezet főigazgatója is.

A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője, Barta Ágnes korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy huszonöt lakást kellett kiüríteni, az intézkedés ötven embert érintett. A VIII. kerület polgármesterével együttműködve felajánlották a lakóknak, hogy a polgármesteri hivatalban várakozhatnak, de egyikük sem vette igénybe ezt a lehetőséget.

Nem sokkal este 9 óra előtt Barta Ágnes azt mondta: minden lakó visszatérhet otthonába.

A Blaha Lujza tér és az Üllői út között este 9 óráig nem közlekedett a 4-es és a 6-os villamos, és a közúti forgalom elől is lezárták ezt a szakaszt. A csomag megsemmisítése után helyreállt a közlekedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik