Belföld

Fogyasztóellenes parkolási rend készül Budapesten?

Egy civilszervezet szerint például elfogadhatatlan, hogy a tervezetben a parkolóórák számának csökkenése is szerepel.

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom (EMPAMO) megdöbbent a főváros városüzemeltetési főosztálya által kezdeményezett módosításokon, melyek véleményük szerint ismét fogyasztóellenes irányba vinnék a parkolás szabályozását Budapesten. A közgyűlés jövő szerdán szavaz a főváros területére vonatkozó parkolási rend és az üzemképtelen járművek parkolására vonatkozó szabályozás módosításáról.

Az EMPAMO azt javasolja, hogy csak jogerős bírói vagy közjegyzői határozat esetén lehessen elutasítani a lakossági parkolási engedélyt, véleménye szerint ez növelné a fizetési fegyelmet.

Az egyesület szerint elfogadhatatlan, hogy a tervezetben a parkolóórák számának csökkenése is szerepel. Véleménye szerint a parkolóórák utáni bóklászással nő a feleslegesen egy-egy parkolóhelyen töltött idő és több vitatható büntetés is születhet, amely később a bíróság terheit növelné.

Az EMPAMO azonban üdvözli az ügyfélszolgálatok nyitvatartási idejének meghosszabbítását, ami a szolgáltatás minőségét emeli, a fogyasztók panaszainak hatékonyabb kezelését eredményezi. Üdvözli azt is, hogy a korábban fizetőssé tett, üresen álló alsó rakpartokat ingyenessé tennék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik