Belföld

Bulgáriában készült a magyar termékeket népszerűsítő CD

A lemezen egy a belső piacot védő kanadai reklám magyarított változatát lehet megnézni.

Külföldön készült a magyar termékek vásárlására buzdító ingyen CD, amelyet a Magyar Termék Nonprofit Kft. jelentetett meg a múlt héten – írja az Index.hu. Az egyik hetilap mellékleteként terjesztett kampányanyag egy reklámfilmet tartalmazott, amely számos adattal próbálta rádöbbenteni a hazai fogyasztókat a választás súlyára.

A Index megkérdezte, a 13 hazai cég összefogásával létrehozott Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Kecskeméti Attilát is a CD-ről. Ő azt állította, úgy tudja, Magyarországon készültek a lemezek. Az elkészítésre maradt idő rövidsége miatt logisztikailag sem lehetett volna megoldani a külföldi gyártást, állította, de hozzátette, hogy a CD elkészíttetése a Heti Válasz feladata volt. A lap gazdasági osztályán először időt kértek, majd azt válaszolták, hogy „a film magyar és az a lényeg”.

A filmről, amely már néhány hete felkerült a videooldalakra, kiderült, hogy egy hasonló indíttatású, a belső piacot védő kanadai reklám magyarított változata.

Magyarországon az erős konkurenciaharc és a magas jogdíjak miatt egyetlen CD-gyártó maradt talpon, a székesfehérvári VTCD. A cég ügyvezetője, Baráth István az Indexnek megerősítette, tőlük sem a szervezők, sem a szponzorok nem kértek még árajánlatot sem.

AJÁNLOTT LINK:

Bulgáriában készült a „Válassz magyart!” (Index.hu)

Kanadai reklámmal védjük a magyar árukat? (Addict blog)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik