Belföld

Kiadhatják az útjukat a hajléktalanellátó civileknek

A főváros szerződést bontana a szociális feladatokat ellátó civil szervezetekkel. A szeretetszolgálat tiltakozik.

Budapest várhatóan szerződést bont a hajléktalanellátásban szerepet vállaló civil szervezetekkel; a megállapodások felmondását a városvezetés az önkormányzat pénzügyi helyzetével, a “válságköltségvetéssel” indokolja.

A 11 szociális szervezettel eddig 18, határozatlan idejű közszolgálati szerződése volt az önkormányzatnak, a főváros új vezetése ezeket nyolc hónapos felmondási idővel kívánja megszüntetni. Az előterjesztő szerint a felmondási idő alatt – a téli ellátás időszakáig – az érintett szervezetek fel tudnak készülni a források pótlására, feladataik átszervezésére.

A városvezetés előterjesztése szerint ugyanakkor a civil szervezetek közül kettővel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Menhely Alapítvánnyal új közszolgálati szerződést kívánnak kötni; ezekről a második félévben döntenek.

Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke és Zacher Gábor, a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosa nem ért egyet a főváros tervével. Közös csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták: e helyett inkább a Társadalmi megbékélés programját kellene folytatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik