Belföld

Fábry Sándor politikai turpisságokról és bűnökről

A show-mester szerint hűvösre kellene tenni Gyurcsány Ferencet.

“A fideszes disznóságokat tüzes vassal kell kiégetni, hogy csontig hatoljon” – véli Fábry Sándor. A Heti Válasznak adott interjúban a show-mester azt mondja, ezek azonban nagyságrendileg sem vethetők össze az elmúlt nyolc év bűneivel. A balliberális értelmiség mostani hisztériájával saját rothadó múltjára próbál felmentést találni – teszi hozzá.

Fábry szerint az elmúlt nyolc évben rendszer épült a rablásra, az ország kiárusítására, most viszont ő csak jó szándékú “balfácánságot” lát. Szeretné, ha megszűnne a kultúrkampf, nem ideológiai alapon döntenének támogatásokról és azt sem tartja jónak, ha ejtőernyősre ejtőernyős a válasz; lásd “Rákay Philips”. A Fidesz néhány törvénye nem elegáns, de törvényes – mondja.

A show-mester fontosnak tartaná, hogy helyreálljon az emberek igazságérzete. Úgy fogalmaz, hogy “egy-két nagy, büdös halat, élen természetesen szeretett egykori miniszterelnökünkkel, meg kellene próbálni hűvösre tenni, ne bomoljanak köztünk és rontsák itt tovább a levegőt”. Az ügyészséget nem szabad politikai igazságtételre használni, de Fábry nem érti, miért nem vádolták meg Gyurcsány Ferencet vagy Mesterházy Attilát a Zuschlag-ügyben.

Az ismert tévés különbséget tesz a fideszes turpisságok és a vastag bűnök között. Utóbbiak közé sorolja Biszku Béla tevékenységét, akit az ötvenhat utáni bűneiért állítana bíróság elé. A kétharmad birtokában szerinte törvényt kellene alkotni arról, hogy “a kommunizmus bűntettei kerüljenek az el nem évülő, emberiségellenes cselekmények közé, s legyenek számon kérhetők.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik