Belföld

A hajdúhadházi romák nem kérnek Vonáékból

Gyöngyöspata után a Hajdú-Bihar megyei településen készül járőrözni áprilisban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület.

Azt tervezik, kétszázan két hétig lesznek Hajdúhadházon. A Facebookon még a múlt héten jelentkezett hajdúhadházi szolgálatra Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A település polgármestere már korábban közölte: a kezdeményezésről a hajdúhadházi önkormányzat semmilyen hivatalos értesítést nem kapott, és az önkormányzat sem fordult ilyen kéréssel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez a közbiztonság javítása érdekében. Hajdúhadházon a városi rendőrkapitánysággal együttműködve az Országos Polgárőr Szövetség helyi szervezete lát el polgárőri feladatokat.

Helyi romákat is megkerestünk, kommentálják a hírt, de többen elzárkóztak, egyikük annyit mondott: a közbiztonság fenntartása a rendőrség feladata. Ugyanez a véleménye Lakatos Ferencnek is, aki közhasznúként munkaellenőri feladatokat lát el az önkormányzatnál. Szerinte nincs szükség arra, hogy a közbiztonságot valaki kívülről akarja rendbe tenni. Arra ott van a rendőrség és a helyi polgárőrség, úgy látja, mindkettő jól végzi a dolgát. Félnivalója pedig annak van, aki nem jár tisztességes úton.

Kérdésünkre elmondta: úgy érzékeli, különösebben nem foglalkoztatja a hajdúhadházi roma embereket, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület azt tervezi, a városban fog járőrözni, mindenki végzi a munkáját. Hozzátette: “ők is emberek, mi is emberek vagyunk, arról mi nem tehetünk, hogy nem szeretnek minket.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik