Belföld

Somogyban is lesz önkéntescentrum

A központ Kaposváron lesz, emellett a megye hét városában önkéntespontokat alakítanak ki.

A pontok feladata, hogy az önkéntességet – tekintettel arra is, hogy az Európai Unió 2011-et az önkéntesség évének nyilvánította – megismertesse az emberekkel, s nemcsak az erre vállalkozókkal, hanem a fogadószervezetekkel is – nyilatkozta Gyarmati László, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének kommunikációs munkatársa az MTI-nek szerdán, a program indításakor. A megyében ezért több helyen programismertető rendezvényeket tartanak, amelyeken az érdeklődők minden szükséges információt megkaphatnak.

A központ Kaposváron lesz, emellett a megye hét városában önkéntespontokat alakítanak ki – mondta Gyarmati László. Hozzátette: március végéig elkészítenek egy tanulmányt, ebben már szerepelnek azok a területeket, amelyek bekapcsolhatók ebbe a körbe.

A tervek szerint az önkéntes munkára jelentkezők és a fogadószervezetek bekerülnek egy adatbázisba, ennek alapján megpróbálják “összehozni az önkéntes munka keresleti és kínálati oldalát” – közölte a kommunikációs munkatárs. Hangsúlyozta: a segítségnyújtás formája sokféle lehet, így például az egészségügy terén vállalt feladatat vagy szociális munka, elsősegélynyújtás vagy akár munkavégzés egy állatmenhelyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik