Belföld

Saját tévét akar a főváros

A budapesti önkormányzati újságtervét egyelőre nem valósítják meg.

A Napi Gazdaság szerdai számában megjelent írás emlékeztet arra, hogy Tarlós István főpolgármester a választások után azt mondta: szeretne létrehozni egy fővárosi lapot és egy televíziót.

Most az ezzel kapcsolatos kérdésükre azt a választ kapták, hogy az önkormányzati újság létrehozása jelenleg nem aktuális, mert nincs rá pénz. A saját televízió megvalósítására készülnek, az indulás időpontját azonban még nem tudták megmondani a Városháza sajtóosztályán.

A cikk szerint Budapesten nincs múltja az önkormányzati televíziónak, újságnak, jellemzően a kerületek jelentetnek meg saját kiadványokat, azokban számolnak be az önkormányzati döntésekről és az ott élők mindennapjairól. Hasonló tartalommal működnek a kerületi televíziók is, hetente néhány órás, a településrész életével kapcsolatos műsorokat sugároznak.

Emlékeztetnek arra: korábban arról volt szó, hogy a Budapest televíziót az ötödik kerületi helyi City TV-re alapoznák. A Belváros-Lipótváros Önkormányzata által üzemeltetett City TV programjában jelenleg híradók, beszélgetős műsorok és filmek szerepelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik