Belföld

HM-ügy: az MSZP szerint Szekeres utasított

A szocialisták leszögezik: "a nyomozás feltárta a láncolatot, és megállapította, hogy a hálózat 2001-ben szerveződött".

Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter utasítására született 2010 január elején feljelentés abban a vesztegetési ügyben, amelyben a katonai ügyészség most vádat emelt – hangsúlyozza az MSZP szerdai közleménye. A Budapesti Katonai Ügyészség szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt vádat emelt a Honvédelmi Minisztériumnál (HM) tavaly feltárt bűncselekmény ügyében; a vádhatóság szerint a vádlottak bűnszervezetben követték el tettüket.

Ezzel kapcsolatban a szocialisták leszögezik: “a nyomozás feltárta a láncolatot, és megállapította, hogy a hálózat 2001-ben szerveződött”.

Emlékeztetnek arra, hogy az ügyben a Katonai Biztonsági Hivatal tárta fel az első láncszemet, erről Szekeres Imre akkori honvédelmi miniszter tájékoztatta a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságát, valamint Sólyom László köztársasági elnököt, Tömböl László vezérkari főnök pedig nyilatkozatban ítélte el a gyanúba keveredett katonákat, és méltatlansági eljárást indított ellenük.

Az MSZP bízik a Magyar Honvédség tagjaiban, nagyra értékeli, hogy a politikai célú lejárató kampány ellenére hűek esküjükhöz, magas színvonalon látják el feladatukat itthon és a külföldi missziókban – közölte a szocialista párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik