Belföld

Himnusszal kezdené a parlament üléseit az egyik fideszes képviselő

A kormánypárti politikus februárban egyszer már indítványozta a házszabály módosítását.

A fideszes Kovács Péter ismét benyújtotta azt a határozati javaslatát, amelyben kezdeményezi, hogy a parlament ülései a himnusz eléneklésével kezdődjenek. A kormánypárti politikus februárban egyszer már indítványozta ennek érdekében a házszabály módosítását, akkor azonban az alkotmányügyi bizottság nem vette tárgysorozatba az előterjesztést.

Kovács Péter szerdán ugyanazzal a szöveggel nyújtotta be javaslatát, mint egy hónappal ezelőtt, azaz rögzítené a házszabályban, hogy “az ülés nemzeti imádságunk, a himnusz éneklésével kezdődik”.

Az előterjesztés indoklásának nagy része ugyancsak megegyezik a korábbival, azzal a különbséggel, hogy a fideszes képviselő most rámutat arra: határozati javaslata nem minden ülésnap, csupán minden ülés előtt javasolja a himnusz eléneklését, vagyis – mint írja – indítványa elfogadása esetén hetente egy alkalommal, a hét első munkanapján, az ülés megkezdése előtt énekelnék el a képviselők a himnuszt.

Kovács Péter ismét kitér arra, hogy a himnusz közös éneklésének “összetartó élményét” Budapest XVI. kerületének – ahol ő a polgármester – önkormányzati képviselői 2006 októbere óta megélhetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik