Belföld

Esős idő után visszatér a hajnali fagy

Még várat magára a szép, napsütéses, tavaszi időjárás.

Szerdán a legtovább a Tiszántúlon fog kisütni hosszabb-rövidebb időre a nap, itt 20-21 fok is lehet. Délnyugat felől egyre többfelé borul be az ég, délutántól pedig többfelé várható eső. Napközben helyenként megerősödik a keleti, délkeleti szél, a hőmérséklet délután 14 és 19 fok között valószínű. Késő este 9, 14 fok várható. Melegfronti hatással számolhatunk, ez az arra érzékenyeknél fejfájást alvászavart, fáradékonyságot okozhat.

Csütörtökön is folytatódik a borús, szeles, esős idő. Bár délen előbújhat rövid időre a nap, sokfelé várható kiadós mennyiségű eső, zápor, és főleg délen, délkeleten zivatar. A délkeleti szél viharossá fokozódhat. A hőmérséklet maximuma 8 és 18 fok között várható.

Pénteken továbbra is egy ciklon határozza meg hazánk időjárását. Hatására borult lesz az ég, és országszerte számíthatunk esőre, záporra, többfelé jelentős, akár 10 milimétert meghaladó csapadékra van kilátás. A hőérzetet tovább rontja az időről időre megélénkülő légmozgás, erős széllökésekre is fel kel készülnünk.

A hét végére fokozatosan elöregszik, illetve feltöltődik a csapadékot okozó légköri képződmény, így ekkor már csökken a felhőzet, azonban szórványosan továbbra is számítanunk kell záporesők kialakulásra. A hőmérséklet fokozatosan visszaesik, vasárnap és hétfőn ismét megjelenhetnek a hajnali fagyok, és napközben is hűvös időben lesz részünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik