Belföld

A Jobbik kisebb autókba ültetné a politikusokat

Nem támogatta az alkotmányügyi bizottság a jobbikos javaslat tárgysorozatba vételét.

Az ellenzéki párt az állami és önkormányzati vezetők által használt kocsik teljesítményének korlátozását kezdeményezte. Volner János képviselő közölte: a Jobbik kérni fogja, hogy az Országgyűlés külön szavazzon erről.

A Jobbik mértékletességet vár az ország és a települések vezetőitől, ha már áldozatokat követelnek az állampolgároktól. Ezért javaslata szerint a jövőben csak a miniszterelnök és a köztársasági elnök használhatna korlátozás nélküli teljesítményű hivatali gépjárművet.

A miniszterek és a többi közjogi méltóság legfeljebb 2 500 köbcentiméteres és 150 kilowattos, az államtitkárok és pártelnökök, illetve frakcióvezetők maximum 2 000 köbcentis és 120 kilowattos, a polgármesterek, a központi államigazgatási szervek vezetői és az egyéb állami és önkormányzati többségi tulajdonban lévő cégek vezetői legfeljebb 1 600 köbcentis és 100 kilowattos hivatali gépjárművet használhatnának.

Volner János hozzátette: a törvényjavaslat szerint a légkondicionáló lenne a legnagyobb igénybe vehető extrafelszerelés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik