Belföld

Vona megint keményen cigányozott

Jobbik elnöke Orbánt és a kormányt bírálta keményen a nemzeti ünnepen.

A Jobbik elnöke a néhány ezres hallgatósága előtt leszögezte: a kormány által bejelentette Széll Kálmán Tervet “az első tavaszi szellő elfújja majd”, de van másik megoldás, ezért a Jobbik elkészítette a IV. Béla programot, amely alternatívát nyújt a kormány politikája helyett Magyarország problémáinak megoldására.

Vona Gábor néhány pontot említett meg a programjukból. Így például az államadósság újratárgyalását, a Lisszaboni Szerződésről és az új magyar alkotmányról szóló előzetes népszavazást, a devizahitelek egyszeri forintosítását állami segítséggel a felvételkor érvényes árfolyamon, a bankadó és a különadók lakosságra való áthárításának megakadályozását. A Jobbik elnöke hozzátette: a további részleteket később közlik majd.

A Jobbik elnöke szerint “nyomorult rabszolgái lettünk a világnak” és ha ő dönthetne, akkor a Magyarországra látogató uniós vezetőket nem szállodákban altatná, hanem egy “vidéki bezárt gyár elhagyott csarnokában kukoricán térdepeltetné őket, hogy lássák mit tettek ezzel az országgal”.

A Jobbik szerint a harmadik csapda a demográfiai: hiszen egyrészt fogy a magyarság több évtizede, ezzel párhuzamosan pedig “a cigányság száma egyre nő”. Vona Gábor leszögezte: ha a kormány valóban extra szavazati jogot ad a gyermekek után, akkor az Kelet-Magyarországon szinte azonnali, az egész országban pedig “viszonylag gyors cigányuralom” létrejöttét jelentené.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik