Belföld

Elmarad Kövér László kézdivásárhelyi programja

Kövér László, az Országgyűlés elnöke részt vesz a március 15-i állami ünnepségeken. Az eredeti terv szerint a házelnök, a kézdivásárhelyi rendezvényekre látogatott volna.

Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Kövér László részt vesz kedden a március 15-i állami ünnepségéken.

A házelnök eredeti programja szerint Kövér László négynapos erdélyi útjának befejező napján, kedden az erdélyi Kézdivásárhelyen részt vett volna az Állampolgársági Tájékoztató Iroda avatásán, majd a helyi március 15-i rendezvényeken, és beszédet mondott volna a Gábor Áron-szobornál.

Kövér László szombaton Marosvásárhelyen átvette a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által alapított Gábor Áron-díjat. Az Országgyűlés elnöke vasárnap Kolozsváron folytatja programját.

Altorjai Anita az MTI-megkeresésére elmondta, azért módosul a házelnök programja, mert előzetes letartóztatásba helyezték Kézdivásárhely polgármesterét. Rácz Károly polgármestert a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) kenőpénz elfogadásának gyanújával vette őrizetbe pénteken; a DNA közleménye alapján a szekelyhon.ro hírportál azt írta, szombaton a Kovászna Megyei Törvényszéken indítványozták előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik