Belföld

Semjén Zsolt turulszobrot avatott

A miniszterelnök-helyettes a magyarság egyediségéről szónokolt.

Minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték, senki nem adhatja az emberiségnek azt az értéket, ami a magyarság, csak mi – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Borsod megyei Putnokon szombaton, a turulszobor avatásán. Senki nem adhatta az egyetemes emberiségnek Petőfi Sándort, Arany Jánost, Bartók Bélát és Ady Endrét, csak a magyarság – mondta. “És ha mi eltűnünk a történelemből, akkor az egyetemes emberiség lesz örökre, pótolhatatlanul szegényebb egy sajátos arccal” – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: épp ezért a magyaroknak az emberiség iránti elsődleges kötelességük saját magyarságuk megőrzése, valamint az, hogy hitet, erőt és öntudatot merítsenek őseik példájából. A másik feladat, hogy le kell vonni a történelemben rejlő tanulságokat, mert ez ad-adott útravalót, amely segít a jövőben. “Mindig ugyanaz volt a feladat: a magyar megmaradásának a parancsa” – hangsúlyozta, hozzáfűzve, ez a feladat ma is ugyanaz, a nemzeti megmaradás és az idők szavának megfelelő szükséges átalakulás. A magyar nemzet sírásójának nevezte azt, aki a kettő közül bármelyiket is feladja.

Annak a véleményének adott hangot, hogy ma olyan a világ, amelyben nem lehet egyszerűen kiejteni azt a szót, hogy magyar vagy nemzet, mert abban a pillanatban „megtámadnak”, nacionalistának neveznek, vagy azt mondják „magyarkodunk”, ezért nagyon pontosan meg kell határozni, mit értünk nemzeti elkötelezettség alatt.

Kiemelte: vége van „a merjünk kicsik lenni időszakának, a mi küldetésünk az, hogy merjünk nagyok lenni”. Azt mondta, a nemzeti érdekeinket nem rendeljük alá többé más országoknak. Az az állampolgársági törvény pedig, amelyet megalkottak, a legalapvetőbb emberi jogokon nyugszik, mindenben megfelel a nemzetközi követelményeknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik