Belföld

Rákay Philip: törvényesek a szerződések

Csak résztulajdonos volt abban a cégben az MTV intendánsa, amely több tízmillió forintnyi megbízást kapott a Fejér Megyei Önkormányzattól.

Pályázaton nyerték a milliós megbízásokat, a szerződéseket pedig korábban az ügyészség is vizsgálta és törvényesnek találta – mondta a Blikknek Rákay Philip.

Az MTV intendánsával kapcsolatban azt írta a napokban a lap, hogy egykori cége, a Contact Média Tanácsadó Kft. 2008 és 2010 között 40 millió forintnyi megbízást kapott a Fejér Megyei Önkormányzat fideszes vezetésétől. Rákay közölte, az említett időszakban nem ő volt a cég ügyvezetője, csak résztulajdonos volt a vállalkozásban.

A Blikk információ szerint egy alkalommal egy vidéki gimnázium felújítása kapcsán 2,5 milliós kommunikációs szerződést kötöttek. Rákay Philip erre azt mondta, hogy minden olyan felújítás, amely uniós támogatással valósul meg, tartalmaz egy kötelezően kommunikációra elköltendő összeget.

A cég megbízásaival kapcsolatban Helmeczy László ügyvéd, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés volt elnöke tett feljelentést. Helmeczy panaszát elutasították, így pótmagánvádra vinné az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik