Belföld

Így közlekedhetünk az ünnepi hétvégén

március 15 (március 15)
március 15 (március 15)

A nemzeti ünnepre, illetve a hosszú hétvégére tekintettel változik a MÁV, a BKV és a Volán-társaságok közlekedési rendje.

…MÁV

Március 14-én, csütörtökön a pénteki, március 15-én pénteken a szombati, március 16-án szombaton az ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Március 17-én, vasárnap már a megszokott, vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A vasúttársaság a kényelmesebb utazás érdekében az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet közlekedteti a szerelvényekben, ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok egy vagy több kocsival megerősítve járnak.

Mentesítő vonatok indulnak március 17-én, vasárnap délután Győr és Nyíregyháza felől a főváros irányába, továbbá pluszkocsival közlekedik a nemzetközi Metropol Euronight vonat is Prágáig, illetve a komfortos utazás érdekében érdemes a mentesítő vonatokat is igénybe venni.

 

…BKV

Március 15-én, pénteken a járatok a munkaszüneti napokon (vasárnap) érvényes menetrend szerint közlekednek. Ezenfelül:

  • a 22-es, a 64-es, a 104-es, a 123-as, a 126-os és a 162-es autóbuszok a nagy bevásárlóközpontok zárva tartása miatt nem járnak, helyettük a 126-os kivételével betétjáratok (22A, 64A, 104A, 123A, 162A jelzéssel) közlekednek a megszokott, áruházat nem érintő útvonalon.
  • míg a 38-as, a 92-es, a 138-as, a 140-es, a 204-es és a 218-as buszok nem érintik az ezen a napon zárva tartó bevásárlóközpontoknál lévő megállóhelyeket.

 

…Volánbusz

A Volánbusz Zrt. közlése szerint járataik március 14-én csütörtökön a hét utolsó munkanapján és az iskolai napon, március 15-én pénteken és március 16-án szombaton a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek, március 17-én vasárnap a hét első munkanapját és tanítási napját megelőző munkaszüneti nap szerint járnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik