Belföld

Az LMP a rendőrségtől kéri a gyöngyöspataiak védelmét

A párt képviselője szerint: fekete egyenruhás férfiak baltával és ostort pattogtatva vonulnak az utcán, félelemben tartva Gyöngyöspata lakosságát.

Az LMP pénteken arra szólította fel az országos és megyei rendőri vezetést, hogy megfelelő eréllyel, valamint a törvény szigorával lépjen fel a gyöngyöspatai lakosok védelmében, és előzze meg az önbíráskodás minden formáját. Szabó Tímea, a párt országgyűlési képviselője közleményében hangsúlyozza: a Heves megyei település roma és nem roma lakosaitól az elmúlt 24 órában több kétségbeesett, a közbiztonság tarthatatlan helyzetére utaló segélykérés érkezett az LMP-hez és a helyi roma közösséggel foglalkozó lelkipásztorhoz.

“Többen elmondták, hogy fekete egyenruhás férfiak baltával és ostort pattogtatva vonulnak az utcán, félelemben tartva Gyöngyöspata lakosságát” – fejti ki az ellenzéki politikus, megjegyezve, hogy egyes hírek szerint néhányan életveszélyesen megfenyegettek helyi roma családokat és a polgármestert is.

Szabó Tímea kiemeli, hogy az LMP az elkövetőtől függetlenül elfogadhatatlannak tartja az erőszak és a megfélemlítés minden megnyilvánulását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik