Belföld

Tízezer embert várnak a szakszervezeti demonstrációra

Az áprilisi megmozduláson a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetére és érdekeire szeretnék felhívni a figyelmet.

Mintegy tízezer embert várnak az Európai Szakszervezeti Szövetség és hat magyar szakszervezeti konföderáció által szervezett, április 9-én Budapesten megtartandó munkavállalói demonstrációra – mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatóját megelőzően az MTI-nek.

Az európai jegybankelnökök és pénzügyminiszterek gödöllői tanácskozására időzített megmozdulás elsősorban a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetére és érdekeire szeretné felhívni a figyelmet – számolt be az országos szakszervezet elnöke, aki a megyei képviselet kibővített titkári értekezletére érkezett a szabolcsi megyeszékhelyre.

Azt szeretnénk megmutatni, hogy Magyarországon létezik egy nem megkerülhető szakszervezeti mozgalom, amelynek komoly támogatottsága van, s része az erős európai szakszervezeti rendszernek – tette hozzá az MSZOSZ elnöke. Pataky Péter ugyanakkor hangsúlyozta: a megmozdulás célja egyértelműsíteni, hogy a válság ügyeit, az európai versenyképesség kérdését nem lehet csak a munkavállalók bőrére megoldani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik