Belföld

Vádat emeltek Verók István ellen

A volt MSZP-s terézvárosi polgármestert különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A Fővárosi Főügyészség Verók István mellett még tizenhárom ember ellen emelt vádat. A vádhatóság szóvivőjének közleménye az egyik vádlottat V. Istvánként említi. A vádirat lényege szerint a vádlottak az önkormányzatnak 127 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A vádlottak – a képviselő-testület tagjai és a jegyző – 2004-ben vagyonkezelői kötelezettségüket, a rendeltetésszerű gazdálkodás szabályait megszegve adták el az E. Kft.-nek az Andrássy út 47. szám alatti, önkormányzati tulajdonú ingatlant. Az ügyben az eljárást a Fővárosi Bíróság folytatja le. A vádlottak szabadlábon védekeznek.

Januárban a rendőrség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal élt Verók István és több MSZP-s és SZDSZ-es képviselő ügyében.

A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya eljárást folytat ismeretlen tettes ellen több terézvárosi ügyben. Nyomoznak egy Liszt Ferenc téri házzal, egy Bajcsy-Zsilinszky úti és több Izabella utcai ingatlannal összefüggésben. Tart a nyomozás a terézvárosi önkormányzat tulajdonában álló hatvanöt tetőtéri ingatlan elidegenítése és a Hunyadi téri beruházások ügyében is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik