Belföld

Pénzmosoda volt a HM-cég

Az új vezető szerint az előző miniszter kabinetjéig "felnyúló" ügyekről van szó.

„Pénzmosoda voltunk az előző miniszter idején, az igazgató volt a mosónő; nagy pénzek áramlottak keresztül rajtunk”. Ezt a HM kommunikációs cégéről, a Zrínyi Média Kft.-ről állította a kormányváltás után kinevezett új ügyvezető (a képen) a Duna Televízió reggeli műsorában.

„Levegőt nem kaptam, a torkom kiszáradt, amikor az első szerződések, megállapodások a kezembe kerültek kvázi aláírásra…” – mondta Gubcsi Lajos. Az ügyvezető elképedt az összegek láttán, az első benyomása az volt, hogy iszonyú baj van, el kell zárni minden pénzcsapot. Ez azonban nem volt egyszerű, mert minden ilyen ügy mögött nagyon komoly szerződések álltak – magánjogi szerződések és közbeszerzések – tette hozzá.

Szavai szerint júniusban egyértelmű volt: “ez bűnszövetkezetben elkövetett cselekedet volt; itt nem egyik vagy másik ember tévedett és vitt haza egy kis konyhapénzt”. A cégvezető szerint „világosan látszott, hogy fölülről elrendelnek valamit, megmondják, ki hajtja végre, és oda teszik mögé a jó nagy kalap pénzt, és az áramol rajtunk keresztül”.

„Mi egy pénzmosoda voltunk, az igazgató pedig a mosónő, akinek az volt a dolga, hogy mossa a pénzt tovább, ami majd valahol valakinél kiköt. Nagy pénzekről van szó: volt, ami ötszörös, volt, ami kétszeres, volt, ami látszólag és egyértelműen háromszoros, és tízszeres és hússzoros volt” – tette hozzá.

Gubcsi Lajos állítása alátámasztásaként hozta fel, hogy azt a honlapkezelést, amit korábban harmincmillió forintért oldott meg a Zrínyi Kft. különféle szerződések útján, azt most egymillió forintból oldják meg. A tavalyi mérleg elkészülte után kimondható, hogy abban 240 millió forint megtakarítás szerepel, és „talán még nincs is benne minden”. Ez a visszavett, ki nem fizetett és a kiáramolni nem hagyott pénzekből származik – mondta Gubcsi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik