Belföld

Pénzbüntetést kapott Zsiga Marcell miskolci alpolgármester

A fideszes képviselő az etikai bizottságban is elismerte, hibázott, mikor az országgyűléstől és az önkormányzattól is felvette költségtérítését.

Százötvenezer forint pénzbírságot kapott Zsiga Marcell fideszes képviselő, miskolci alpolgármester, aki az országgyűléstől és az önkormányzattól is felvette költségtérítését, amelyet a törvény tilt.

A Fidesz-frakció hétfő késő este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Zsiga Marcell az etikai bizottságban is elismerte, hibázott. A bocsánatkérését a bizottság elfogadta, ugyanakkor megengedhetetlennek tartja felelőtlen és képviselői munkájához méltatlan figyelmetlenségét, ezért írásbeli figyelmeztetésben részesítette és 150 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.

Zsiga Marcell az etikai bizottság döntését tudomásul vette, a jogellenesen felvett költségtérítésének teljes összegét megtéríti, e mellett a bizottság ülésén további 100 ezer forintot ajánlott fel jótékony célra. A képviselő az összesen 250 ezer forintot a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat számlájára fizeti be. Török Zsolt, az MSZP szóvivője szombati sajtótájékoztatóján lemondásra szólította fel képviselői mandátumáról Zsiga Marcellt, mert több százezer forintot vett fel jogtalanul költségtérítésként, amit ő is beismert és “nincs már hitele”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik