Belföld

Át akarta verni az újságírókat a tilosban cigiző képviselő

A Parlament félemeletén dohányzott a Fidesz egyik országgyűlési képviselője, Kerényi János, sőt álnéven mutatkozott be az őt kérdező újságírónak.

A hvg. hu újságírója hétfőn a Parlament épületében, a Fidesz frakcióirodája előtt látott meg egy tilosban dohányzó politikust. A riporter odalépett hozzá, és megkérdezte, hogy megszavazza-e a dohányzásra vonatkozó törvény szigorítását. Amikor a képviselő igennel válaszolt, az újságíró arra is rákérdezett, hogy akkor ez az álláspontja mennyiben összeegyeztethető azzal, hogy az épületben gyújtott rá. A képviselő azt felelte: “Eddig dohányoztam, amikor a törvény be lesz vezetve, akkor nem fogok dohányozni”. A villáminterjú végén a hvg.hu riportere arra hivatkozva, hogy arcról nem ismeri fel a politikust, megkérte, hogy mutatkozzon be. A képviselő azt válaszolta, hogy Simon Zoltánnak hívták. Ilyen nevű tagja azonban nincs az Országgyűlésnek. A hvg.hu beszámolója szerint a megszólított poltikus valójában Kerényi János, a Fidesz képviselője volt.

A Képviselő Funky című blogon már idézik Kerényi János szavait, aki az esetről elmondta: “Odajött, be sem mutatkozott, én meg azt gondoltam, ha vicc, hát legyen vicc, és amikor kérdezte, más nevet mondtam. Az egész ügynek nincs jelentősége. Normális esetben odajön, és vagy tudja a nevem, vagy bemutatkozik, amire én is. De erről szó nem volt, ott futkározott a frakcióiroda előtt, ahol semmi keresnivalója nem volt. Az én véleményem szerint ez nem stílus” – írja a kepviselofunky.blog.hu.

Három évvel ezelőtt, 2008. február végén is a tilosban dohányzó országgyűlési képviselőktől volt hangos a sajtó, miután az az RTL Klub Házon Kívül című műsora rejtett kamerás felvételeket mutatott be. Az adás után az Országgyűlés hivatalának gazdasági főigazgatója azt mondta: korábban körlevélben jelölte ki a dohányzóhelyeket, de a jelek szerint hiába. Hozzátette: mivel a képviselőknek nincs munkáltatójuk -hiszen választott tisztségviselők – velük szemben csak az ÁNTSZ járhat el. A tisztiorvosi hivatalnál viszont akkor azt mondták, hogy az Országházba nem tudnak titokban bemenni a szigorú beléptetés miatt. Az ügy miatt végül kitiltották a kamerákat a parlamenti folyosókról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik