Belföld

Szekeresnek is milliókat értek Fapál tanácsai

Tovább gyűrűzik a visszaosztott honvédségi pénzek körüli botrány.

Halmozta a több százezres állami megbízásokat Fapál László azt követően is, hogy 2006-ban távozott a Honvédelmi Minisztériumból – írja a Magyar Hírlap. A volt közigazgatási államtitkár 2006. július 1-jétől 2010. május 31-ig havi 500 ezer forint plusz áfáért adott tanácsokat a Szekeres Imre által vezetett Honvédelmi Minisztériumnak. Ezzel összesen 23,5 millió forintot keresett.

Fapál közben jogtanácsos is volt 2006. július 1-jétől 2010. május 15-ig a szaktárca Zrínyi Kommunikációs Kht.-jánál, miközben havi 600 ezer forintért a MÁV ingatlankezelő cégének is adott tanácsokat.

A Magyar Hírlap egyébként közli Oláh János tavaly december 16-i szembesítésén elmondott vallomását. „A főnököd Juhász Ferenc honvédelmi miniszter volt ekkor, de az ő nevét nem mondtad ki, csak azt mondtad, hogy a főnököd” – mondta a dandártábornok, hozzátéve: „Nemes Dénes mondta nekem, amikor a visszaosztott pénzeket elvitte neked, hogy nem az összes pénz a tiéd, hanem háromfelé osztod, ő is így fogalmazott, hogy a főnököd, azaz Juhász Ferenc miniszter kap belőle, valamint Misi. Juhász Ferenc nevét ekkor sem mondta ki Nemes Dénes, és a Misi vezetéknevét sem mondta meg, de én ekkor Zábori Mihály kabinetfőnökre gondoltam.”

Az érintettek, így Juhász Ferenc is, már korábban minden vádat visszautasítottak.

AJÁNLOTT LINK:

Fapál, a „főnök” és „Misi” gyanús milliói (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik