Belföld

Ellentmondó nyilatkozatok a menzaügyről

A politikus szerint lesz ebéd, a szolgáltató nem tud erről.

Ma még biztosan nem főznek abban a 18 Pest megyei középiskolában, ahol a közétkeztetést ellátó cég a megye jelentős tartozása miatt csütörtökön felfüggesztette a menzák működését. A tárgyalások jelenleg is folynak.

Kérfalusi Attila, a HunGast Kft. ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: a folyamatos egyeztetések ellenére sem kaptak eddig garanciát arra, hogy pár napon belül hozzájutnak a januári étkeztetés ellenértékéül szolgáló 154 millió forinthoz, egyelőre zárva tartják az érintett konyhákat, hétfőn sem főznek 18 közoktatási intézményben.

Ugyanakkor a megyei közgyűlés elnöke a közrádió reggeli műsorában azt mondta, ma is lesz ebéd azokban az iskolákban, ahol a napokban felmondták a közétkeztetést. Szerinte akár már ma létrejöhet a megállapodás.

Szűcs Lajos közölte, az elmúlt években túl sok pénzt vontak el az önkormányzatoktól, és ez vezetett oda, hogy mára tizennyolc iskolában kérdésessé vált az étkeztetés. Olyan megoldásra van szükség, amely hosszú távon megoldja ezt a problémát – tette hozzá a fideszes politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik