Belföld

Óriási változás előtt áll Kövér és Gyurcsány városa

Pápán ma választanak új polgármestert az eddig legyőzhetetlen Kovács Zoltán helyére.

Pápán azért kell időközi választást tartani, mert a település eddigi polgármesterét, Kovács Zoltánt ez év január 1-jével a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetőjévé nevezték ki. A polgármesteri tisztségért három jelölt indul. Kovács Zoltán Pápa 9-es számú választókörzetében önkormányzati képviselő is volt, s mivel erről a tisztségéről is lemondott, a Kilián-lakótelepi városrészben helyi képviselőt is választanak; e tisztségért szintén három jelölt indul.

Pápán Kovács Zoltán az elmúlt 20 évben legyőzhetetlennek bizonyult, minden választáson nagy fölénnyel előzte meg kihívóit. több ciklus óta a Parlamentben is képviseli Pápát, mivel az országgyűlési választásokat is mindig magabiztosan nyerte, amikor elindult. A város arról is ismert, hogy innen származik a mai magyar poltikai élet két nagyágyúja, Kövér László és Gyurcsány Ferenc. A helyi politikában azonban ők gyakorlatilag soha nem vettek részt.

Szintén időközi polgármester választást tartanak Géberjén, mert lemondott polgármesteri tisztségéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település októberben megválasztott vezetője. Kovács Sándor ugyanis időközben megválasztották a megyei önkormányzat alelnökévé.

A településen az időközi polgármester-választáson két jelölt verseng a névjegyzékbe vett 449 választó voksaiért. A választásra jogosult polgárok reggel hat órától este hét óráig, a helyi általános iskolában berendezett szavazókörben adhatják le voksukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik