LMP
Belföld

Az LMP csak demokratikus alkotmányozásban vesz részt

Bemutatták vasárnap az LMP előző napon megválasztott, 13 tagú új választmányát.

A kétnapos budapesti kongresszus döntése alapján a testületbe hat regionális küldött, hat, funkciókra választott tag, valamint a párt frakcióvezetője került be. Az LMP országos választmányának tagjai Berze Márton budapesti régióküldött, Dorosz Dávid választmányi titkár, Falusi Norbert önkormányzati ügyvivő, Hankó János észak-magyarországi régióküldött, Karácsony Gergely stratégiai és közpolitikai ügyvivő, Ladányi Attila dél-dunántúli régióküldött, Pető Ernő alföldi régióküldött, Priksz Gábor országos szervező, Schiffer András frakcióvezető, Szabó Zsolt észak-dunántúli régióküldött, Szél Bernadett szóvivő, Turcsán Szabolcs Pest megyei és brüsszeli régióküldött, valamint Vágó Gábor szóvivő.

Vágó Gábor szerint az új struktúra a demokratikusabb és hatékonyabb működést segíti majd elő, a regionális delegáltak a párt alsó és középszintjeivel folyamatosan tudják majd tartani a kapcsolatot. Hozzátette, hogy a hatékonyságot segítik a szakterületekre választott tagok, mert így világos lesz, hogy melyik területért ki felel.

A jelöltek bemutatása közben befutott közéjük egy kutya is. Karácsony Gergely később erre csak annyit mondott, hogy ez az LMP rendezvényein megszokott és mindennapos.

A sajtótájékoztató végén más témában feltett kérdésre válaszolva Schiffer András azt mondta, az LMP rögzítette, melyek a demokratikus alkotmányozás feltételei, és továbbra is csak akkor vesznek részt a folyamatban, ha ezek teljesülnek. Hozzátette, úgy látja, hogy a Fidesz két – a megerősítő népszavazás és az Alkotmánybíróság jogköreinek helyreállítása – kérdésben “nem elzárkózó”.

Szavai szerint a Fidesz az LMP harmadik kérésének elfogadására nem mutat hajlandóságot, arra, hogy “ne öt hét alatt alkotmányozzunk”. Meglátása szerint a kormánypártok ugyanis az “alkotmányozási folyamatot a megszorító csomag előtt fügefalevélként kívánják használni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik