Belföld

A jövő év nyaráig 4200 rendőr áll szolgálatba

1800 tiszthelyettes tette le szolgálati esküjét a Hősök terén a Magyar Köztársaság miniszterelnöke előtt.

A jövő év nyaráig 4200 rendőr áll szolgálatba, ami – a fluktuációt is figyelembe véve – 3500-zal emeli az állomány létszámát – olvasható a Belügyminisztérium vasárnapi közleményében.

A kormány vállalta a közrend és a közbiztonság helyreállítását, és ígéretét betartva, amely szerint mindent elkövet a rendőrség állományának feltöltése érdekében, vasárnap 1800 tiszthelyettes tett szolgálati esküt a Hősök terén a miniszterelnök előtt – fűzték hozzá.

Az 1800 tiszthelyettes fele januártól a Készenléti Rendőrség állományában teljesíti szakmai gyakorlatát próbaidős, hivatásos jogviszonyban. A modulrendszerű képzésben részt vevők pedig próbaidősként az ország négy rendészeti szakiskolájában, az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában tanulnak, közterületi szolgálatukat július 1-jén kezdik meg.

A közlemény kitért arra: azoknak, akik esküjükhöz híven látják el szolgálatukat, a kormány új életpályát, lakhatást és továbbképzést biztosít, valamint a családfenntartás biztonságát nyújtja. A rendőrség önbecsülésének megerősítése, az emberek bizalmának újbóli elnyerése csak az állomány tagjainak feddhetetlenségével és szakszerű munkával érhető el. E célok elérésének a Belügyminisztérium kiemelt jelentőséget tulajdonít – áll a tárca közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik