Belföld

Zsiga Marcell ügyét a Fidesz etikai bizottsága vizsgálja

Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő költségtérítési ügyével sajtóinformációk szerint a párt etikai bizottsága is foglalkozik.

Zsiga Marcellről a Blikk írta meg, hogy hónapokig két helyről, az Országgyűléstől és a miskolci polgármesteri hivatalától is felvett költségtérítést, törvénytelenül. Ennek kapcsán Török Zsolt, az MSZP szóvivője szombaton sajtótájékoztatón szólította fel a miskolci alpolgármestert, hogy mondjon le országgyűlési képviselői mandátumáról. Állítása szerint Zsiga Marcell több százezer forintot vett fel jogtalanul, amit be is beismert, ezért le kellene mondania, mert “nincs már hitele”. Az MSZP szóvivője sajtóhírek alapján azt is állította, hogy Zsiga Marcell nemcsak “a saját zsebét tömte”, hanem rokonainak is “zsíros” állást szerzett az önkormányzat cégeinél.

Krakkó Ákos, a Fidesz frakció sajtófőnöke az RTL Klub híradójának azt mondta: a képviselő ügyét a Fidesz országos vezetése hamarosan megvizsgálja, hogy tisztán lásson a képviselőcsoport, összehívják az etikai bizottságot, és meghallgatják Zsiga Marcellt. Hozzátette: a képviselő nagyot hibázott, amikor duplán vette fel a költségtérítést, és azt az utolsó fillérig vissza kell fizetnie.

A miskolci alpolgármester a BorsodOnline-nak nyilatkozva szombaton egyebek mellett azt mondta: édesapját és testvérét szakmai alapon választották a városi pozíciókra, nem pedig azért, mert ő gyakorolt volna nyomást valakire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik